Cederpanel – Panel som håller länge

Våra cederpaneler är gjorda av röd ceder. Att göra sina paneler av cederträ är en perfekt lösning både inomhus och utomhus. Cederpaneler, som består av cederträ är slitstarka, tål dåliga väderförhållande, värme och vardagligt slitage. Precis som virket vi säljer till trall är våra cederpaneler KD-torkade, cederpanelerna är även kvistfria och försiktigt hyvlade. Allt för att öka komforten i varje cederpanel och ge en mjuk och behaglig känsla när man kommer i kontakt med cederpanelen.

När man köper cederpanel hos oss på Cederträ: Väst får man alltid virke av hög kvalité, cederpaneler som ni köper av oss fins som hyvlad eller fin sågade ytor.
Precis som vanligt cederträ så är våra cederpanelers karaktär i en dekorativ rödbrun färg, som i sin tur åldras och blir med tiden vackert silvergrå. Med sin unika karaktär blir en cederpanel perfekt till bruk inomhus och utomhus. När vi får besök eller samtal av kunder som funderar på att köpa cederpanel, då brukar vi rekommendera olika användningsområden. Om man vill ha cederpanel inomhus passar det perfekt som fondvägg, dekorvägg, bastupanel eller innetak.
Cederpaneler går givetvis att använda till mer än så, kontakta oss gärna för att höra våra funderingar och tankar om just ert projekt. Varje kund har unika behov med lika unika lösningar.

Låt oss hjälpa er så garanterar vi riktigt bra kvalitet och pris. Vill man däremot ha cederpanel utomhus, då rekommenderar vi användningsområden som till exempel fasadpanel, staket eller plank. Cederträ är ett stumt träslag med lätt vikt som innehåller motståndskraftiga syror. Ett av de lättaste träslagen på marknaden för att vara specifik. Det är också det som gör en cederpanel så bra, att trots sin lätta vikt ändå har förmågan att stå emot väder och vind.
Om man vill bygga ett staket eller sätta upp en fasadpanel kan man använda paneler stående eller liggande. En liggande panel är relativt enkel att montera. På Cederträ: Väst har vi varit verksamma i många år, under alla dessa år har vi använt oss av många hantverkare.
Hantverkare som vi vet är kunniga inom våra träslag och som bevisat att de kan leverera precis det kunden önskar.
Är ni händiga och vill göra det själva så finns våra experter på plats i våra brädgårdar. Givetvis får ni alla hjälp och rådgivning ni behöver för ett lyckat resultat.

Har ni inte möjlighet att besöka oss på plats så finns samma expertis tillgänglig på telefon och e-post. Oavsett hur ni väljer att gå tillväga så är det viktigt för oss att ni uppnår era förväntningar. Att köpa cederpanel är en långsiktig investering och med rätt behandling och omsorg så håller det länge!

 

Hur behandlar jag min ceder-panel för att den ska hålla länge?

Cederträ är ett slitstarkt träslag som egentligen inte kräver mycket behandling för att hålla bra standard. Cederpaneler har naturligt rötskydd och har förmågan att stå emot väder och vind. Vill man behålla cederpanelens naturliga färg är det bästa att olja med vår ceder olja. Den är pigmenterad och bör strykas två gånger på den finsågade sidan för bästa resultat.

Vi brukar diskutera hur cederpanelen blir om den är obehandlad eller oljad beroende på väderstreck och förutsättningar. För er som valt cederpanel för dess unika karaktär och färgton, då är oljning och ytbehandling ännu viktigare. Genom att använda en olja som är anpassad för ceder behåller varje ceder-panel sin rödbruna färg betydligt längre. Varje bräda eller cederpanel har sitt unika utseende och precis som att man kan föredra den rödbruna till ljusa karaktären som cederträ har, så är även vissa ute efter den vackra silvergrå tonen. Som vi nämnt tidigare åldras cederträ och tappar lite av sin rödbruna färg och blir istället silvergrå. Vill man få fram den silvergrå färgen, då finns det lösningar på det också. Oavsett färgton så får man tillsammans med utförlig ytbehandling och vårt jobb med din cederpanel de bästa förutsättningarna för att just era cederpaneler ska hålla länge !
Fråga oss på plats när ni bestämt er för träslag och användningsområde. Då kan vi enkelt rekommendera den olja och ytbehandling som passar er cederpanel bäst.

 

Hantering och förvaring av er ceder-panel

Om ni planerar att köpa ceder-panel för utomhusbruk så är det inte ovanligt att man förvarar virket utomhus innan det monteras. Att förvara virket utomhus är inga problem, men innan ytbehandlingen är gjord rekommenderar vi att man håller sina cederpaneler relativt skyddade. Oljan och ytbehandlingen fungerar som ett bra skydd mot väder och dåliga förhållande.

Men innan detta är gjort så är cederträ lite känsligt mot vatten fläckar och solblekning. Vi föreslår att ni inte förvarar virket i för mycket solljus eller i utrymmen där det är mycket fukt. Att hantera ceder-panelerna försiktigt innan montering hjälper virket att hålla samma kvalité som det hade när det lämnade vår brädgård.

Ceder panel dubbel fas spont, hyvlad eller fin sågad.
17,5 x 90 mm
17,5 x 140 mm
Fallande längder 1,84 – ca 5,50 meter.
Monteras stående eller liggande.

Ceder panel dubbel fas spont med änd spont, hyvlad eller fin sågad.
17,5 x 140 mm
Fallande längder ,92 – 4,25 meter ( 12 % ,92-1,53 meters längder )
Monteras stående eller liggande.

Ceder panel dubbel fas spont med änd spont, hyvlad eller fin sågad.
17,5 x 140 mm
Fallande längder ,62 – 2,15 meter ( 2 % ,62 meters längder )
Monteras stående eller liggande.

Ceder panel dubbel mikro fas spont med änd spont, hyvlad eller fin sågad.
17,5 x 90 mm
17,5 x 140 mm
Fallande längder ,92 – 4,25 meter ( 12 % ,92 – 1,53 meters längder )
Monteras stående eller liggande.

Ceder fjäll panel, hyvlad eller fin sågad.
17,5 x 185 mm
Fallande längder 1,84 – ca 5,20 meter.
Monteras liggande.