Trallvirke – Cederträ: Väst experter på trallvirke

Går ni i byggtankar och är sugna på att bygga trall? Står sommaren på ingång och väntar på att få göra entré? Är det dags att äntligen få ut det mesta av soltimmarna på er alldeles egen altan? Då har ni hittat helt rätt!

Vi på Cederträ: Väst är experter på trallvirke, träslag och allt runtomkring. Förhoppningsvis är ni intresserade av att precis som vi, jobba med marknadens finaste trallvirke. Vi har under åren lärt oss vad som fungerar och inte, vilket trallvirke som alltid levererar bästa resultat i kombination med att ni får så mycket kvalité som möjligt för bästa möjliga pris. Med alla års erfarenhet inom trallvirkesbranschen har vi anpassat vårt sortiment.

Läs mer

Vårt sortiment av Trallvirke

Cumaru trall rillad och slät

Cumaru trall

Ipe trall

Ipe trall

Kan man bygga sin egen trall?

Det är inte ovanligt att vi får frågan av kunder som ska köpa trallvirke, om det är svårt att bygga sin egen trall eller altan. Vårt svar är ofta baserat på den erfarenhet som kunden har. Låter ni någon av våra experter bidra med handledning och rådgivning kan vi förhoppningsvis nå precis det resultat ni förväntat er..

Varje projekt är unikt och allting handlar givetvis om vilket resultat man är ute efter. Är man ute efter bästa möjliga resultat och vill förvandla sitt trallvirke till en perfekt altan, då rekommenderar vi någon av de hantverkare som vi jobbar med. Vi har under åren lärt känna många professionella hantverkare som vi stolt kan föreslå. Vår rekommendation är till hantverkare som är kunniga inom just det trallvirke ni köpt. Om detta låter intressant så hör gärna av er. Kontaktuppgifter till våra samarbetspartners lämnas gärna vid förfrågan.

Vilket trallvirke fungerar bäst för mig?

Oftast när vi rekommenderar trallvirke till våra kunder, då rekommenderar vi Cumaru, eller Ipe som trallvirke. Två fantastiska träslag som fungerar helt utmärkt för er som ska bygga trall. De är också två av träslagen som vi specialiserar oss på här på Cederträ: Väst.
Cumaru och Ipe kommer ifrån de sydamerikanska skogarna, mer specifikt Brasilien. Både Cumaru och Ipe är väldigt hårda mineralträslag som håller hög kvaliter.

Cumarutrall eller Ipetrall?

Att veta vilket trallvirke man ska ha till sin altan är aldrig lätt. Cumaru och Ipe har liknande egenskaper, behandlas med liknande metoder och är båda fantastiska träslag för dig som söker trallvirke av hög kvalitet och lång livs längd. Den stora skillnaden mellan Ipe och Cumaru är utseendet samt att Ipe är en aning fetare.

Cumaru har en gulbrun till rödbrun färgton. Ipe har en rödbrun till mörkbrun färgton. Båda träslagen åldras och får en vacker silvergrå ton i slutändan. Cumaru med sitt lite ljusare utseende, Ipe med det något mörkare utseendet.

Hur behandlar jag mitt trallvirke på bästa sätt?

Hur man bör behandla sitt trallvirke kan variera, helt beroende på trallens förutsättningar. Förutsättningar kan vara väderförhållande, hur frekvent man använder sin trall med mera. Självklart finns det bra skydd för ditt trallvirke. Cumaru och Ipe har naturliga röt skydd och kräver ingen behandling. Det är nest för att man kanske vill att trät skall behålla sin vackra färg. Enklaste sättet att behandla Cumaru och Ipe-trall är genom att inför varje säsong eller några gånger om året rengöra och lägga på ett lager olja.

Cumaru och Ipe är båda unika träslag och vill man få ut det mesta av sitt trallvirke så bör en ordentlig olja köpas. På våra brädgårdar finns en mängd olika alternativ av oljor som kan användas. Vi säljer oljor i olika prisklasser och har speciella oljor till våra olika träslag.

Innan ni oljar in er trall så rekommenderar vi att trallen rengörs. Använd en hård skur borste med vatten. Grön fri medel kan ibland behövas. Var försiktiga om ni använder högtryckstvätt och använd endast på låg nivå.
Om ni känner er osäkra gällande vilken olja ni ska använda, hur ni på bästa sätt ska behandla och omhänderta både trallvirke och er nybyggda trall, då finns vi här för att råd ge, handleda och hjälpa till med alla frågetecken som uppstår. Om ni har frågor gällande behandling, trallvirke, olja eller rent allmänt så tveka inte på att höra av er till oss. Vi gillar den personliga kontakten och för att vi ska kunna ge er bästa möjliga rådgivning så rekommenderar vi att ni besöker en av våra brädgårdar och pratar med oss på plats. Har ni inte möjlighet att besöka oss, då kan ni givetvis höra av er på både telefon och mail.

Hantering och lagring av trallvirke

Trots sin hårdhet och slitstyrka som både Cumaru och Ipe har, så rekommenderar vi ändå att man skyddar sitt trallvirke innan användning. Vår rekommendation vid lagring av trallvirke en längre tid är alltså att trallvirket skyddas.
Vi brukar råd ge att man skyddar inköpt trallvirke från direkt solljus, hög värme och mycket fukt. Lagra under presenning eller i garage/carport i ute temeratur. Självklart tål både vårt trallvirke solljus och fukt, men visst slitage kan förekomma vid lång förvaring.

Vi på Cederträ: Väst är experter på hela processen när ni ska bygga en altan, montera paneler, bygga trappa och så mycket mer. Vi hoppas att ni hör av er till oss oavsett projektets storlek. Varje unikt projekt är en ny erfarenhet för oss och vi ser fram emot att få höra just era tankar och idéer.

Kontakta oss för experthjälp

Få snabb hjälp och prisuppgifter via telefon 0707-51 01 37 eller klicka på knappen Kontakta oss och fyll i formuläret.